Meteen naar de inhoud

Wat is en doet het POfront?

Het PO-front is een uniek samenwerkingsverband van de actiegroep POinactie met onderwijsbonden, de schoolleiders en schoolbesturen. Een breed gedragen intiatief dat pleit voor forse investeringen in het basis- en speciaal onderwijs. Het gaat om:

POinactie – een actiegroep met een facebookcommunity van 40.000+ leraren primair onderwijs www.poinactie.nl
Algemene Onderwijsbond www.aob.nl
Algemene Vereniging Schoolleiders www.avs.nl
CNV Onderwijs www.cnvo.nl
Federatie van Onderwijsvakorganisaties www.fvov.nl
FNV www.fnv.nl
PO Raad www.poraad.nl

Media kunnen met vragen terecht bij de woordvoerders van deze organisaties.

Het PO-front is de afgelopen weken al hard aan de slag om een nieuw kabinet te overtuigen van de noodzaak om te investeren in onderwijs. Het gezamenlijke manifest werd op 29 maart overhandigd aan de onderwijsspecialisten van de nieuwe Tweede Kamer.

Overhandiging manifest aan Tweede Kamerfracties foto: ANP Overhandiging manifest aan Tweede Kamerfracties foto: ANP

Bij het debat in de kamer over werkdruk in het primair onderwijs op woensdag 10 mei waren honderden leraren en alle organisaties aanwezig. Een teleurstellend debat: de bereidheid om fors te willen investeren in een eerlijk salaris en lagere werkdruk werd slechts door weinig partijen hardop onderschreven.

Leraren primair onderwijs in de rij voor de Tweede Kamer om het debat over werkdruk te volgen, foto: AVS Leraren primair onderwijs in de rij voor de Tweede Kamer om het debat over werkdruk te volgen, foto: AVS

Vanwege de teleurstellende uitkomst van het debat heeft het PO-front besloten om de acties op te voeren. Eerst met een petitie, en op dinsdag 27 juni een prikactie op de scholen en een manifestatie in Den Haag.

Terug naar boven