Meteen naar de inhoud

Actie: 1 uur voor goed onderwijs

Het lerarentekort loopt snel op. Onderzoeksbureau CenterData geeft aan dat in 2025 voor het primair onderwijs er 10.000 leraren te weinig zijn. Leraren lopen weg uit het onderwijs omdat ze ergens anders meer kunnen verdienen of minder werkdruk hebben. Jongeren laten de pabo links liggen. De aanmelding is gekelderd.

Het tekort nu al voelbaar in de randstad, maar breidt zich snel uit over het hele land. Wij roepen alle scholen in het primair onderwijs op om dinsdagochtend 27 juni op hun deuren een uur later te openen.

Wat zouden scholen in dat uur kunnen doen? Een paar suggesties, maar wij rekenen op de creativiteit van alle schoolteams in Nederland om er iets moois van te maken. Denk er wel aan om de ouders te informeren en daar waar nodig met hen iets voor de opvang te regelen. Later die dag wordt in Den Haag de petitie voor een eerlijk salaris en lagere werkdruk aangeboden aan de politiek. Zo maken we de steun voor een investeringsplan lokaal én landelijk duidelijk.

Actiesuggesties:
  • Het personeel kan op school arriveren, de deuren blijven dicht.
  • Leerkrachten gaan met ouders in gesprek op het schoolplein over de actie-eisen.
  • Er is een extra teamvergadering, waar leerkrachten met elkaar spreken over de salarissen en de plannen voor een langere staking

1 uur actie voor goed onderwijs. Doe mee. Zet dinsdag 27 juni een foto van jouw actie op twitter, facebook of instagram met #pofront


Deel deze actie


Naar de petitie Aanmelden voor de manifestatie

Scholen die ouders willen informeren over de actie, kunnen deze brief gebruiken. Download brief

Handleiding voor schoolbesturen bij de prikactie. Download handleiding

Terug naar boven