Meteen naar de inhoud

Eerdere acties

Nieuwe acties in het PO komen niet uit de lucht vallen, maar passen in de lijn die al eerder is ingezet: voor een eerlijk salaris en minder werkdruk.

Estafettestakingen

Na de landelijke stakingen heeft het PO-Front ervoor gekozen om een half jaar lang regionaal actie te voeren doormiddel van estafettestakingen. Tot op heden zijn er stakingen geweest in meerdere regio’s:

 • 14 februari - regionale staking in Friesland, Groningen en Drenthe met een stakingsmanifestatie in Groningen
 • 14 maart - regionale staking in Utrecht en Noord-Holland met een demonstratieve tocht door Amsterdam
 • 13 april - regionale staking in Brabant en Limburg met manifestaties in Eindhoven en Sittard
 • 30 Mei - regionale staking in Overijssel en Gelderland met een stakingsmanifestatie op de Beestenmarkt in Deventer

Staking 12 december

Massale staking: 90% scholen dicht. Op 12 december organiseert het PO-Front een tweede stakingsdag. Opnieuw leggen leraren, onderwijsondersteuners en schoolleiders massaal het werk neer. Door heel Nederland is 90% van de scholen in het primair onderwijs dicht.

MEET-UP 29 NOVEMBER 2017

 • Onderwijsveld in gesprek met minister Slob
  Na de start van het nieuwe kabinet organiseert het PO-Front een openbare meet-up, waarbij het onderwijsveld in gesprek gaat met de nieuwe minister voor basisonderwijs, Arie Slob. 500 Leraren, onderwijsondersteuners, schoolleiders en schoolbestuurders gaan in gesprek om de minister te overtuigen van noodzaak 1,4 miljard euro voor: aanpak lerarentekort, vermindering werkdruk en eerlijk salaris. Op meer dan 3.250 plaatsen in het land (waaronder veel scholen) wordt de meet-up bekeken via YouTube .

Staking 5 oktober 2017

 • Grootste onderwijsstaking: 60.000 bezoekers, 90% po-scholen dicht
  Op 5 oktober organiseert het PO-front de grootste eendaagse onderwijsstaking ooit. 60.000 leraren, OOP-ers, schoolleiders en bestuurders komen samen in het Zuiderpark, Den Haag. In heel Nederland wordt massaal gestaakt. 90% van de scholen in het primair onderwijs sluiten de deuren.

Actiedag 27 juni 2017

 • Petitie: 351.860 handtekeningen
  De acties vanuit het PO-front starten in het voorjaar 2017 met een petitie die massaal door onderwijspersoneel, ouders sympathisanten wordt ondertekent. Op 27 juni worden 351.860 handtekeningen voor eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs overhandigd aan de politiek.

 • Prikactie: 90% van de po-scholen start 1 uur later
  De actiedag 27 juni start met een prikactie. 90% van de po-scholen opent de schooldeuren een uur later.

 • Malieveld: 3.000 bezoekers
  De actiedag wordt afgesloten met een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Ruim 3.000 leraren, OOP-ers, schoolleiders, ouders en sympathisanten bieden de politiek een petitie aan.

Deel deze actie


Terug naar boven