Meteen naar de inhoud

Claim

Onlangs is een onderhandelaarsakkoord afgesloten voor de cao primair onderwijs, maar acties blijven nodig.

Leerkrachten in het primair onderwijs krijgen op basis hiervan de komende maanden een behoorlijke salarisverhoging, onder andere doordat de laagste salarisschaal verdwijnt. Daarnaast is er een algemeen geldende loonsverhoging van 2,5 procent afgesproken voor al het personeel in het primair onderwijs. De loonkloof met het voortgezet onderwijs is echter nog niet gedicht, vandaar dat acties nodig blijven. De komende staking is op 12 september, net vóór Prinsjesdag.

Acties voor eerlijk salaris gaan door

De huidige cao heeft een korte looptijd: tot 1 maart 2019. Dit omdat het onderwijs komende Prinsjesdag nog geld van het kabinet eist. Deze cao is een mooi tussen-resultaat, maar we zijn er nog niet. De loonkloof met het voortgezet onderwijs is nog niet gedicht. Als we het vak van leraar basisonderwijs aantrekkelijk willen houden en grote lerarentekorten willen voorkomen, moeten we leraren in het basis- en voortgezet onderwijs hetzelfde gaan betalen. Er is nog 600 miljoen euro van het kabinet nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Vandaar dat de estafettestaking gewoon doorgaat: de volgende is op 12 september in de provincies Zeeland en Zuid-Holland. De samenwerking in het PO-Front werpt zijn vruchten af en smaakt naar meer. We hebben samen al veel resultaat geboekt en nu pakken we door!


Deel deze actie


Terug naar boven